Clubul de lectură „Să citim împreună”

Clubul de lectură „Să citim împreună”

Clubul de lectură „Să citim împreună”: „La Medeleni” de Ionel Teodoreanu și „Inocenții” de Ioana Pârvulescu. Moderatori: conf. univ. dr. Emanuela Ilie (Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi), prof. Antonina Bliorț (Colegiul Național Iași) și prof. Elena Mănucă (Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași)

Joi, 7 decembrie 2017, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași, a avut loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Să citim împreună”, inițiativă a doamnei Emanuela Ilie, conf. univ. dr. la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, activitate desfășurată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. În deschidere, Bogdan Mihai Mandache, redactor la editura Bibliotecii Județene Iași,  a prezentat activitățile desfășurate în prima zi a celei de a patra ediții a Festivalului „Teodorenii”, subliniind noutățile acestei întâlniri a Clubului de lectură: prima întâlnire desfășurată în cadrul Festivalului „Teodorenii” și prima întâlnire la care au participat elevi de gimnaziu și elevi de liceu, în care s-a discutat despre două cărți, La Medeleni de Ionel Teodoreanu și Inocenții de Ioana Pârvulescu. Întâlnirea a fost moderată de Emanuela Ilie, de Antonina Bliorț, profesor la Colegiul Național Iași, și de Elena Mănucă, profesor la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași. Ca și la întâlnirile precedente, participanții au fost deosebit de interesați de temele și subiectele celor două cărți. Au participat elevi de la Colegiul Național Iași, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Colegiul „C. Negruzi” Iași, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” și Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Locație:
Filiala „Ion Creangă”
Participanți:
conf. univ. dr. Emanuela Ilie (Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi), prof. Antonina Bliorț (Colegiul Național Iași) și prof. Elena Mănucă (Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași)