Inaugurarea fondului de documente „Ioan Holban”

Inaugurarea fondului de documente „Ioan Holban”

Joi, 7 decembrie 2017, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași (Casa de Cultură a Sindicatelor) a avut loc inaugurarea fondului de documente „Ioan Holban”. Cuvântul de deschidere i-a aparținut scriitorului Dan Doboș, care a vorbit despre acest „mic tezaur” (în devenire), operă a unuia dintre „cei mai apreciați critici literari din România”.

La rândul său, scriitorul, criticul și filologul Ioan Holban a vorbit publicului despre importanța cărții tipărite: „nu pot citi o carte de pe internet, atâta timp cât nu pot face însemnări pe ea”. Invitatul a subliniat faptul că acest fond, format din „titluri care contează si care (multe dintre ele) nu se găsesc pe rafturile bibliotecii”, va fi alimentat, va crește și se va dezvolta în permanență.

În cea de-a doua parte a întâlnirii a avut loc un eveniment special (Laudatio Valeriu Stancu) dedicat scriitorului Valeriu Stancu, fost director adjunct al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, cu prilejul primirii, la Roma, a prestigiosului „Premio Europeo Capo Circeo – 2017”, la secțiunea „Letteratura e Media Europei e Mediteranei” („Literatură și Media din Europa și Bazinul Mediteranean”).

În premieră au fost acordate celor doi invitați, distincțiile „Gh. Asachi”.

Locație:
Filiala „Ion Creangă”