„La vânătoare de zmei”: concurs literar              

„La vânătoare de zmei”: concurs literar              

Vânăm zmeii din basmele populare românești, culese de nume grele ale literaturii române – Petre Ispirescu și G. Dem. Teodorescu, dar facem cunoștință și cu zmeii moderni, descriși de către Mircea Cărtărescu în volumul Enciclopedia Zmeilor. Vânătorii sunt liceenii de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași și Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași

În prima zi de festival Teodorenii 2017 (ediția a IV-a), s-a desfășurat în Biblioteca Judeteană „Gh. Asachi” Iași – biroul Împrumut pentru copii, concursul literar La vânătoare de zmei.

Elevi de la 3 licee din Iași (Liceul Teoretic „Al.I.Cuza”, Liceul Teoretic „V.Alecsandri” și Colegiul Național „E.Racoviță”) s-au întrecut în a vâna zmeii din poveștile populare românești dar și din poveștile moderne, autorii implicați fiind Petre Ispirescu, Gh.D.Teodorescu și Mircea Cărtărescu.

Concurenții au fost premiați cu diplome și cărți, dar cea mai importantă a fost participarea; implicarea entuziastă și lectura responsabilă au asigurat succesul evenimentului.

Locație:
Biroul Împrumut pentru Copii
Participanți:
liceenii de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași și Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași