Conferința națională „Gastronomie și literatură”

Conferința națională „Gastronomie și literatură”

Conferința națională „Gastronomie și literatură”

Claudia Costin, conf. univ. dr.: De la sarea în bucate la masa ritualică
Vasile Spiridon, prof. univ. dr.: Emil Brumaru: Savoarea gastronomică din versuri…
Michael Haulică, scriitor: SF-ul din farfurie
Gheorghe Iorga, prof. dr.: Omar Khayyam: Rubaiatele Vinului
Mircea Radu Iacoban, scriitor: Copilărie și gastronomie
Ioan Milică, conf. univ. dr.: Geografii papilare. Păstorel Teodoreanu și Radu Anton Roman
Sorin Mocanu, lect. univ. dr.: Semnificații culinare. Între natură si cultură
Sorin Roșca, scriitor: Rețete Scrise -n ciocul bărcii  – gastronomie originală pescărească de pe Dunăre și Borcea
Emanuela Ilie, conf. univ. dr.: „Memoria de bucătărie”. Confesiuni din exil
Ovidiu Dunăreanu, scriitor: Magic şi măiestrie în gastronomia marilor şi micilor praznice, de peste an, din Dobrogea de altădată.
Dan Petrușcă, scriitor: Petronius, Satyricon. Imaginarul gastronomic
Mihai Gabriel Capșa, prof. dr.: Poezia spectacolului gastronomic
Simona Șova, prof. dr.: Vânătoarea ca poveste. Mihail Sadoveanu

Locație:
Galeriile Pod Pogor