„Iașul, dulcele târg al epigramei. Duel epigramistic”: concurs

„Iașul, dulcele târg al epigramei. Duel epigramistic”: concurs

„Iașul, dulcele târg al epigramei. Duel epigramistic”: concurs. Participă elevi de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași

Motto :
„Să cred nu știu în care Dumnezeu
Și cui să mă închin nu am habar. Dar am crezut și crede-voi mereu
În Artă, în Moldova și-n Cotnar”.
Al. O. Teodoreanu (Păstorel)

În cadrul Festivalului „Teodorenii”, ajuns anul acesta la ediția a IV- a, vineri, 8 decembrie 2017, în spațiul Filialei Ateneu a Bilbliotecii Județene „ Gh. Asachi” din Iași a avut loc o întâlnire cu umorul condensat în catrene : „ Iașul, dulcele târg al epigramei”. La acest adevărat „duel” al epigramelor au participat elevii clasei a VI- a B de la Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” din Iași, însoțiți de doamna Cătălina Munteanu, profesor de limba și literatura română.
Tinerii oaspeți ai bibliotecii au rostit epigrame savuroase semnate, atât de Al. O. Teodoreanu (Păstorel), cât și de alți „clasici” ai epigramei românești. Printre condeierii ieșeni, nu vor lipsi George Topîrceanu, Mihai Codreanu, George Lesnea, dar și urmași ai lui Păstorel într-ale epigramei.
În final, cei mai talentați elevi își vor pune la încercare talentul literar și simțul umorului într-un duel epigramatic ad-hoc. Efortul micilor „umoriști” a fost răsplătit prin acordarea de diplome și mențiuni. Expoziția de carte „De la Păstorel, citire…”, având la bază colecțiile Filialei Ateneu, a captat atenția celor prezenți.

„Ce-ar fi pământul fără soare Și bucătarul fără har,
Literatura fără sare,
Moldova fără de Cotnar?”
Al. O. Teodoreanu (Păstorel)

Locație:
Filiala Ateneu
Participanți:
elevi de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași