Dezbaterea „Seamănă copilăria lui Ionel Teodoreanu cu a voastră?”

Joi, 24 noiembrie 2016, în spațiul Filialei „G. Ibrăileanu”, a avut loc o dezbatere cu tema „Seamănă copilăria lui Ionel Teodoreanu cu copilăria voastră?”. Manifestarea a făcut parte din programul Festivalului „Teodorenii” organizat în fiecare an de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași.

La această dezbatere au participat elevi ai claselor a III-a și a a IV-a, aparținând  Școlii Gimnaziale  „Elena Cuza”. Elevii au fost însoțiți de doamna profesor-bibliotecar al școlii, Anca Colotilă.

Dezbaterea a debutat cu o prezentare a vieții și operei marelui scriitor cu accent în special pe originea și dragostea pentru Iași  a Teodorenilor. În cadrul prezentării, copiii au avut ocazia sa vadă câteva obiecte specifice începutului de secol XX , acest lucru ajutându-i să intre în atmosfera epocii descrisă de autor în operele sale.

Au urmat discuții libere cu elevii referitoare la „sentimentul copilariei” ți la diferențele dintre epoci.  Părerile despre „Cum e copilăria voastră? V-ar fi plăcut sau nu să trăiți în aceeași perioadă cu Ionel Teodoreanu?” au fost minunat exprimate și argumentate de către invitați.

La final, toți cei prezenți au vizionat expoziția de carte „Ionel Teodoreanu – un copil mare al Iașului”.

echipa Teodorenii