Festivitatea de premiere a Concursului de traducere și retroversiune „Ionel Teodoreanu vs.John Green”

 Astăzi, 24 noiembrie 2016, de la ora 13.30, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului de traducere și retroversiune „Ionel Teodoreanu vs. John Green”

Competiția s-a adresat exclusiv elevilor din ciclul liceal din județul Iași și a cuprins două probe obligatorii:

(1) Realizarea unei traduceri din română în engleză a unui fragment (2500 de caractere) din romanul La Medeleni, de Ionel Teodoreanu;

(2) Realizarea unei traduceri din engleză în română a unui fragment (2500 de caractere) din romanul The Fault in Our Stars (Sub aceeași stea) de John Green.

Juriul, alcătuit din prof. Irina Prodan (inspector limbi moderne la ISJ Iași), prof. Anca Voicu (Colegiul Național „C. Negruzzi” Iași) și prof. Magdalena Popa (Școala Internațională Spectrum), a ales cei trei elevi care au executat ambele traduceri foarte bine. La concurs au participat 95 de liceeni, câștigătorii sunt următorii:

Premiul I (500,00 lei): Cucoș Ioana-Ștefania (Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași);

Premiul al II-lea (400,00 lei): Iacobuț Aida-Alexandra (Colegiul Național „G. Ibrăileanu”);

Premiul al III-lea (300,00 lei): Gheorghiu Mara-Ștefana (Colegiul Național „C. Negruzzi” Iași).

Felicitări tuturor! Mulțumim pentru efort membrilor juriului.

Festivitatea de premiere a Concursului de traducere și retroversiune „Ionel Teodoreanu vs.John Green” Festivitatea de premiere a Concursului de traducere și retroversiune „Ionel Teodoreanu vs.John Green” Festivitatea de premiere a Concursului de traducere și retroversiune „Ionel Teodoreanu vs.John Green” Festivitatea de premiere a Concursului de traducere și retroversiune „Ionel Teodoreanu vs.John Green”

echipa Teodorenii